– iPhone-veksten tar slutt i år

Toppen er nådd.

– iPhone-veksten tar slutt i år
ABI Research tror at iPhone vil selge godt også i årene som kommer, men at det blir lite endring i Apples andel av smartmobilmarkedet. Bilde: Justin Sullivan/Getty Images/All Over Press

ABI Research kom i går med en ny prognose for smartmobilmarkedet til perioden til og med 2018. I en pressemelding med utdrag fra denne, skriver selskapet at Apple iPhone vil nå oppnå sin høyeste markedsandel noensinne i år, med 22 prosent. Analyseselskapet mener at telefonen deretter vil beholde denne markedsandelen gjennom resten av perioden. Det nevnes ikke i pressemeldingen, men ryktene om at Apple vil komme med en billigvariant av iPhone i år, kan være det som gjør at Apple greier både å øke og beholde markedsandelen.

De siste ukene har det kommet meldinger som kan tyde på at salget av særlig iPhone 5 kan være svakere enn tidligere ventet. Flere amerikansk undersøkelser antyder på at iPhone ikke lenger er telefonen «alle» amerikanske ungdommer ville ha valgt, dersom de kunne velge fritt.

Samsung

Ikke overraskende er det blant annet Samsungs smartmobiler markedet nå i økende grad tiltrekkes av, selv iPhone fortsatt er førstevalget til et stort flertall av de amerikanske ungdommene.

Globalt er Samsung markedsleder og har ifølge ABI Research økt markedsandelen fra 8 til 30 prosent fra 2010 til 2012. 90 prosent av smartmobilene Samsung selger, er Android-baserte, opplyser ABI Research. Men analyseselskapet mener at Samsung i årene som kommer i betydelig grad vil kunne påvirke landskapet for smartmobil-operativsystemer ved at selskapet har både Android, Bada, Tizen og Windows Phone i porteføljen.

Hvilke markedsandel Samsung ventes å oppnå i årene som kommer, er ikke nevnt i pressemeldingen fra ABI Research.

LTE

Selskapet mener at 50 prosent av alle mobiltelefoner som selges i 2014, vil være smartmobiler og at andelen vil vokse til 69 prosent innen 2018. ABI Research mener at det vil leveres 2,4 milliarder mobiltelefoner i 2018. Av disse ventes 35 prosent å ha støtte for mobilnetteknologien LTE (Long Term Evolution). Blant smartmobilene ventes 50 prosent å ha LTE-støtte i 2018.

Mens LTE-veksten på kort sikt ventes å bli drevet fram av etterspørselen etter de mest avanserte smartmobilene, er det ikke på det denne produktkategorien som i størst grad ventes å bidra til veksten i det totale smartmobilmarkedet i årene som kommer.

ABI Reaseach mener at smartmobiler med en gjennomsnittlig engrospris på under 250 dollar vil utgjøre 62 prosent av leveransene i 2018.

    Les også:

Les mer om: