iPod mini lagrer 4 GB

Ryktene stemte, i april kommer Apples nye "iPod mini" MP3-spiller til Europa.

Ryktene stemte, i april kommer Apples nye "iPod mini" MP3-spiller til Europa.

Den store konferansen og utstillingen til Apple, MacWorld 2004 i San Francisco, er åpnet. Den store nyheten, en miniutgave av musikkspilleren iPod, ble vist fram. Amerikanerne får kjøpe den fra februar, mens resten av verden må vente til april. Visningen faller samtidig med forbrukermessen 2004 International Consumer Electronics Show i Las Vegas.

Bildet ovenfor antyder størrelsesreduksjonen. Mens iPod måler 104 ganger 61 millimeter, er iPod mini redusert til 91 ganger 51 millimeter.

Prisen i USA er oppgitt til 249 dollar. Siden en ny 15 GB utgave av iPod som selges i USA for 299 dollar koster 2890 kroner i Norge (med moms), kan man anta at iPod mini vil ha en anbefalt utsalgspris i Norge på rundt 2400 kroner. På forhånd ble det spekulert i en pris på rundt hundre dollar, forutsatt blant annet en lagringskapasitet på 2 GB. I stedet får iPod mini dobbelt så stor lagring, 4 GB, og mer enn tilsvarende høyere pris.

I markedsføringen til Apple beskrives iPod mini som "tusen sangers spilleren", mens iPod er "ti tusen sangers spilleren".

Utover mindre lagringskapasitet og redusert størrelse, kjennetegnes iPod mini ellers av fem ulike fargevarianter – gull, sølv, rosa, blå og grønn – og av innebygget kalender og kontaktliste. Synkroniseringsmuligheten mot Mac og Windows er de samme som for storebror.

iPod har rukket å bli enormt populær. Det skal være solgt to millioner enheter, hvorav 730.000 i siste kvartal.

Apples nettsted har selvfølgelig svært detaljerte beskrivelser og bilder av det nye apparatet.

Til toppen