iPod-salget løfter Apples overskudd

Apple har solgt 8,5 millioner iPod-spillere hittill i år. Det ga kraftig vekst i omsetning og resultat.

Apple har solgt 8,5 millioner iPod-spillere hittill i år. Det ga kraftig vekst i omsetning og resultat.

Apple lever godt på sin dominans av markdetet for portable medieavspillere.

I årets første kvartal omsatte selskapet for 4,36 milliarder dollar, opp fra 3,24 milliarder i samme kvartal i fjor. Overskuddet endte på 410 millioner, en oppgang på 41 prosent fra 290 millioner dollar året før.

Det ble solgt 8,5 millioner iPods, noe som genererte 1,71 milliarder av selskapets omsetning. Til sammenligning ble det solgt 5,3 millioner iPods i samme periode for et år siden. På den annen side så kan det ikke sammenlignes med fjerdekvartal, som inkluderer det lukrative julesalget. Da ble det solgt 14 millioner iPod enheter i det kvartalet.

På PC siden går det også fremover, men ikke i samme tempo. Selskapet solgte 1,11 millioner Mac maskiner, en oppgang på 4 prosent. Det ga en omsetning på 1,57 milliarder i årets første kvartal.

Apple er midt i sin overgang til Intels prosessorarkitektur og selskapet annerkjenner at det påvirker noen av kundene til å vente. Noen av de venter også på at flere av programmene skal bli tilgjengelig i versjoner som kjører rett på Intel arkitekturen. Dagens programmer støttes, men det går litt tregere. Overgangen til Intel skal være ferdig innen året i år.

Til toppen