RESULTATERFINANS

iPod-suksessen vil ingen ende ta

Apple håver inn penger på sine iPod-spillere, og tjener penger som aldri før.

20. juli 2006 - 08:58

Apple presenterte i går tall som gikk langt over analytikernes forventninger, med nesten 48 prosent vekst i resultat. Det er salget av den markedsledende portable medieavspilleren, iPods, som i stor grad driver salget, og som er blitt Apples viktigste melkeku.

Apples tredje fiskalkvartal ble avsluttet 1. juli med et resultat som endte på 472 millioner dollar, opp fra 320 millioner dollar.

Omsetningen vokste til 4,37 milliarder dollar fra 3,52 milliarder samme periode i fjor.

Det ble solgt 1,3 millioner Apple-maskiner og 8,1 millioner iPods i løpet av det siste kvartalet. Dette gir 12 prosent vekst i Macintosh-salget og over 32 prosent løft for iPods i forhold til tredje kvartal i fjor.

Apple forventer i fjerde kvartal en omsetning fra 4,5 milliarder dollar til 4,6 milliarder dollar, men marginene vil bli mer skviset ettersom Apple igjen planlegger en aggressiv skole markedsførings kampanje, ifølge finansdirektør Peter Oppenheimer.

iPod anslås nå å ha 75 prosent markedsandel i det amerikanske markedet.

Apple-aksjen hoppet med 4,56 dollar til 58,66 dollar i ettermarked-handelen på New-York børsen i går.

Apple er i sin overgang til Intels prosessorarkitektur og selskapet annerkjenner at det påvirker noen av kundene til å vente. Noen av dem venter også på at flere av programmene skal bli tilgjengelig i versjoner som kjører rett på Intel arkitekturen. Dagens programmer støttes, men det går litt tregere. Overgangen til Intel skal være ferdig innen året.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.