- IPv4 blir en flaskehals

Orange innfører støtte for IPv6 i sitt globale nett.

- IPv4 blir en flaskehals

Orange innfører støtte for IPv6 i sitt globale nett.

Internett-protokollen IPv4 har i mer enn tyve år vært ryggraden for kommunikasjon på nettet, men er avleggs og dens død er forlengst varslet.

Det mest overhengende problemet med IPv4 er manglende adresserom. Det kan være tomt for IP-adresser allerede sommeren 2011.

IPv6 løser plassmangelen og inneholder flere andre forbedringer, men overgangen har så langt gått sakte.

Nå varsler telekom-operatøren Orange Business Services at de støtter IPv6-protokollen gjennom VPN-tunnellering i selskapets nettverk i 35 ulike land, deriblant Norge.

Tunnelkjøringen innebærer at IPv6-trafikk går over den ordinære IPv4-protokollen.

- Dette gjør vi for å være en fremtidssikker tjenestetilbyder. Den eksisterende IPv4-protokollen blir en flaskehals i takt med at antallet enheter som kommuniserer over nettverket øker kraftig, sier selskapet i en pressemelding.

Det finnes fra før en rekke aktører som tilbyr dette, men Orange sier de er den første globale tjenestetilbyderen med et slikt tilbud.

Bruken av nye applikasjoner og tjenester, spesielt innen maskin-til-maskin- og sensorbaserte løsninger, gjør IPv6-protokollen attraktiv for mange virksomheter, mener Orange.

Selskapet sier de fortsetter utrullingen løpende frem til begynnelsen av neste år, hvor ytterligere 100 land vil ha adgang til IPv6-støtte i deres nett.

    Les også:

Til toppen