Iran-Contras-jeger skal tale Microsofts sak

Dan Webb naglet tidligere admiral John Poindexter til Iran-Contras-skandalen og forsvarte GE i en monopolsak. Nå er kjendisakvodaten på Microsofts lønningsliste.

Dan Webb naglet tidligere admiral John Poindexter til Iran-Contras-skandalen og forsvarte GE i en monopolsak. Nå er kjendisakvodaten på Microsofts lønningsliste.

Microsoft merker behovet for økt tilgang til juridisk ekspertise. Monopolsaken er inne i en kritisk fase. I tillegg til personvernaktivister har også fire av USAs største forbrukerorganisasjoner og et kobbel av sørkoreanske selskaper varslet egne anklager mot selskapet. Mandag møttes representanter for EU-kommisjonen og U.S Department of Justice i USAs hovedstad for å samordne sine respektive prosesser mot Microsoft. Begge kan tenkes å skape alvorlige problemer for Windows XP som formelt lanseres 25. oktober.

Kjendisadvokat Dan Webb ble kjent over hele USA på 1980-tallet da han naglet tidligere admiral John Poindexter til Iran-Contras-skandalen og fikk den nære medarbeideren til president Ronald Reagan dømt. Da han gikk over i privat advokatpraksis, spesialiserte han seg på å forsvare store bedrifter mot anklager fra konkurransemyndigheter og forbrukere. Han lykkes i å forsvare General Electric mot en prisfiksanklage i delstaten Ohio i 1995, men tapte da han kjempet for tobakkgiganten Philip Morris i røykerrettssaker i delstaten Florida, Texas og Washington.

Ifølge Microsoft skal Webb jobbe i nært samarbeid med selskapets faste jurister, samt advokatfirmaet Sullivan & Cromwell som har vært opptatt med monopolsaken de siste årene.

Fredag 28. september skal det være en innledende høring med den nye dommeren i monopolsaken, Collen Kollar-Kotelly. Forrige uke leverte partene hver sin skriftlig forklaring, der kjente standpunkter ble bekreftet nok en gang. Hensikten med denne siste runden er å finne ut hvordan Microsoft skal straffes. Ankeinstansen opphevet kjennelsen der den forrige dommeren Thomas Penfield Jackson krevde at Microsoft skulle splittes, men opprettholdt det vesentlig av hans kjennelse om Microsofts lovbrudd.

Til toppen