SIKKERHET

Iran: – Ingen har lyktes med dataangrep mot oss

Det har ikke vært noe vellykket dataangrep mot Iran, hevder landets regjering. Ifølge amerikanske medier rettet USA et dataangrep mot Iran for få dager siden.

Marinebåter ved en amerikansk militærbase i De forente arabiske emirater, rundt ti mil fra kysten av Iran. USA gjennomførte et dataangrep mot Iran for få dager siden, ifølge amerikanske medier.
Marinebåter ved en amerikansk militærbase i De forente arabiske emirater, rundt ti mil fra kysten av Iran. USA gjennomførte et dataangrep mot Iran for få dager siden, ifølge amerikanske medier. Foto: Kamran Jebreili, AP / NTB scanpix
24. juni 2019 - 09:34

Amerikanske statlige hackere skal ha gått til aksjon etter at president Donald Trump droppet planene om et militært angrep på Iran.

Militæraksjonen ble vurdert som et svar på Irans nedskytning av en amerikansk militær drone. Men Trump nøyde seg angivelig med et dataangrep.

Flere amerikanske medier har sitert kilder som forteller at cyberangrepet var rettet mot datamaskiner som kontrollerer utskyting av militære raketter. Ifølge Yahoo News var angrepet også rettet mot en overvåkingsgruppe som følger med på skip i Persiabukta.

Men ingenting av dette har fungert – dersom man skal tro iranske myndigheter selv.

– De prøver hardt

– Media spør om sannhetsgehalten i det påståtte cyberangrepet mot Iran. Det er ikke blitt gjennomført noe vellykket angrep av dem, selv om de prøver hardt, skriver Irans telekomminister Mohammad Javad Azarari Jahromi på Twitter.

Han konkretiserer ikke hvem som angivelig prøver hardt og nevner ikke USA spesifikt.

Mange land og private selskaper utsettes jevnlig for ulike typer dataangrep. Azari Jahromi hevder at Iran i fjor klarte å avverge 33 millioner angrep.

(©NTB)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.