Iran lager islamsk dataspill om atomstrid

De fleste dataspill kommer fra USA, men nå lager Iran et actionspill om atom-konflikten med USA.

De fleste dataspill kommer fra USA, men nå lager Iran et actionspill om atom-konflikten med USA.

Iranske atomaktiviteter er under granskning av amerikanske sikkerhetsmyndigheter, mens iranere selv hevder at arbeidet er av fredfull karakter og ikke dreier seg om å lage atomvåpen.

Like fullt utnytter iranere nå den verdensinteressen som pågår, og lager et dataspill som gjenspeiler den spente situasjonen. Kontrasten blir stor - i de fleste dataspill er helten en hvit mann som ofte kjemper mot muslimske "terrorister".

Den værharde iranske veteranen og helten «kommandør Bahman» står overfor en av sine tøffeste oppdrag, når han skal redde en av landets fremste atomforsker, «doktor Kousha» fra å bli fanget av amerikanske militærstyrker.

Dataspillet utvikles av studenter som tilhører the Union of Islamic Student Societies, og vil være tilgjengelig innen mars 2007, skriver Reuters.

Spillet gir et detaljert innhold på kommandørs Bahmans opplevelser og utspill, skriver Reuters.

Spillet vil følge den iranske doktor Kousha på sin pilegrimsferd til muslimens hellige by Kerbala i Irak, der han blir angrepet av amerikanske tropper.

Dersom spillet når ut til butikkene, vil det bli et skarpt motsvar til det amerikanske populære spillet som går ut på å ødelegge iranske kjernekraftanlegg.

De nedlastbare krigsspillene som USA angriper Iran eller Angrep mot Iran, er spill som binder seerne til videre hendelser.

Til toppen