BEDRIFTSTEKNOLOGI

Iridium: Nedtellingen er i gang

I 2002 vil det finnes en kundegruppe på rundt 42 millioner forretningsreisende verden over, og det er blant disse Iridium skal finne sine kunder.

Frode Eriksen
22. okt. 1997 - 14:55

Med bare litt over 300 dager igjen er Iridium overbevist om at personsøkertjenesten blir lansert så fort det blir september 1998. Mobiltelefontjenesten er ennå noe usikker, siden den ikke er testet. Personsøkertjenesten er testet ut og fungerer ifølge selskapet "som forventet".

Personsøkertjenesten Iridium Alpanumeric Paging Service er den eneste globale personsøkertjeneste, ifølge Iridium, som på et seminar for europeisk presse onsdag bekreftet at lanseringen vil skje som planlagt til neste høst.

Personsøkerne produseres av Motorola, initiativtaker og en av drivkreftene bak Iridium, og japanske Kyocera. Alle personsøkere og Iridium-telefoner vil være utstyrt med internasjonale tegn, bakgrunnsbelyste skjermer og med muligheter for adresseregister. Batteriet til Iridiums personsøkere har en varighet på rundt 30 dager.

Personsøkerbeskjeder på 200 tegn eller 20 bytes er det maksimale tjenesten kan tilby.

Iridium har en overføringshastighet på 2,4 kbps, med andre ord ikke noe for folk som er utålmodige internettbrukere med ISDN-linje.

Iridiumsystemet består i dag av 29 satellitter, og skal bli 66 før tjenesten går på lufta. Satellittene går i lave jordbaner, rundt 780 kilometer over havet. Satellittene dekker jorden som et spindelvev, og vil dekke hele kloden, inkludert polene.

I disse dager er Iridium i gang med å forhandle fram roamingavtaler med en rekke mobiloperatører over hele verden for blant annet å sikre sømløs overføring mellom GSM, AMPS og andre mobil-standarder til Iridium, som selv bygger på GSM-standarden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.