JUSS OG SAMFUNN

Irland vil granske Googles personvern

Landets datatilsyn får en nøkkelrolle innen EU.

26. jan. 2012 - 10:00

Nestleder Gary Davis i det irske datatilsynet, Office of the Data Protection Commissioner, bekrefter i en e-post til Bloomberg at de tar på seg å granske Googles reviderte personvernregler som ble kjent i går.

Det irske datatilsynet er i ferd med å få en nøkkelrolle innen håndheving av EUs personvernlover. Et sentralt punkt i utkastet til EUs nye personvernlov er å effektivisere og håndhevingen over internasjonale aktører. En av metodene er å delegere oppgaver og myndighet til nasjonale datatilsyn. Irland peker seg ut fordi landet huser datasentralene til blant annet Facebook, Microsoft og Google. Det irske datatilsynet tok i oktober på seg oppgaven å inspisere Facebook, og leverte sin rapport om Facebook og personvernet rett før jul. Direktør Bjørn Erik Thon i det norske Datatilsynet har opprettet nære forbindelser til sine irske kolleger.

Dette innebærer at globale aktører som har etablert seg i Irland, vil måtte avklare sitt forhold til EUs personvern gjennom det irske datatilsynet. Facebook varslet endringer i sin personvernpraksis på bakgrunn av kritikken i den irske rapporten.

I e-posten til Bloomberg bekrefter Davis at det irske datatilsynet fikk kjennskap til Googles nye regler før disse ble kunngjort i Googles offisielle blogg tirsdag.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.