ISI come, ISI go

Per Bakseter (43) forlater sjefstillingen i programvarehuset Sysdeco, og begynner som administrerende direktør i IT-konsulentselskapet ISI.

Per Bakseter (43) forlater sjefstillingen i programvarehuset Sysdeco, og begynner som administrerende direktør i IT-konsulentselskapet ISI.

Det er det svenske IT-selskapet Enator som eier ISI. Peter Lindgren, totalansvarlig for Enators virksomhet i Norge, Danmark, Finland og Tyskland, har i følge Dagens Næringsliv, brukt ti måneder på å finne en ny toppsjef i Norge.

I fjor førte intern turbulens i selskapet til at 30 konsulenter sa opp sine stillinger i ISI. Bakseter sier til digi.no at han oppfatter selskapet som stabilt nå, og legger til at man må regne med rokeringer i IT-bransjen generelt.

- Ofte kan det være sunt, særlig for konsulentfirmaer, med en viss turnover, sier han.

Bakseter er utdannet sivilingeniør fra Norges Teksniske Høyskole (nå NTNU), og har tilleggsutdannelse fra BI. Tidligere har han blant annet jobbet i Cap Gemini og Avenir. Da Avenir fusjonerte med Sysdeco, ble han toppleder for det nye selskapet; Sysdeco ASA.

På spørsmål om hvorfor han bytter jobb, svarer Bakseter at han fikk et spennende tilbud.

- Det var en sjelden sjanse, sier han, og legger til at han ønsker å jobbe i konsulentbransjen igjen. ISI er det største IT-konsulentselskapet i Norge etter Cap Gemini og Andersen Consulting.

Når det gjelder ny sjef i Sysdeco, regner Bakseter med at selskapet vil bruke lang tid på å finne rett person.

- Det blir sannsynligvis satt inn en midlertidig leder, antakelig en utenfra, avslutter han.

Til toppen