ISI er Norges første Java-senter

Rett før påske fikk ledelsen i et av Norges største Java-miljøer idéen: Hvorfor ikke straks sette i gang tiltak for å gjøre oss til Norges første "Authorized Java Center"?

Rett før påske fikk ledelsen i et av Norges største Java-miljøer idéen: Hvorfor ikke straks sette i gang tiltak for å gjøre oss til Norges første "Authorized Java Center"?

Som sagt, så gjort. 40 av ISIs 430 ansatte er Java-eksperter. Sun Norge engasjerte seg i prosessen. I dag ble diplomet overrakt ISI av et de opprinnelige medlemmene av Sun Microsystems' Jini-gruppe, Architect & Manager of the Jini Technical Specialist Team, Jon Bostrom.

- Alt salgsarbeidet vårt går gjennom partnere, sier administrerende direktør i Sun Norge, Per Rune Iversen.

- Vårt fokus er på systemplattformen og på mellomvare. "Authorized Java Center" er den høyeste formen for partnerskap Sun kan tilby. På konkrete prosjekter betyr det at ISI blir kundens totalleverandør. For ISI blir Sun en komponentleverandør. Sun Norge har ikke anledning til å bygge opp et apparat med 40 Java-eksperter, slik ISI har.

For administrerende direktør Per Bakseter i ISI, er den nye statusen viktig for å posisjonere selskapet mot framtiden. Han er helt overbevist om at Java og Jini representerer grunnlaget for en helt ny måte å utnytte informasjonsteknologi, og begrunner dette med at det forenkler arbeidet med å oppnå konkurransefordeler.

- ISI har alltid vært tidlig ute med å adoptere trender, sier Bakseter.

- Det var ISI som brakte Oracle til Norge, vi var først ute blant norske konsulentselskaper med å ISO-sertifisere oss, og vi var de første i Norge til å ta i bruk RAD-teknologi (rapid application development).

Bakseter innrømmer også at Java-engasjementet kan bidra til å skape blest om et selskap som ikke en gang har planer om å børsnoteres, og som lenge har nølt med å markedsføre seg av frykt for å vokse for raskt. Men først og fremst egner Java og Jini seg til å revitalisere konsulentvirksomheten i et selskap der veksten det siste året har vært størst innen systemleveranser. ISI tilbyr en sjelden blanding av systemleveranser, forretningsrådgivning og IT-rådgivning, og ser store fordeler med å opprettholde dette konseptet.

ISI eies av Enator som var først ute i Sverige med å etablere seg som Authorized Java Center. Enator er inne i en fusjonsprosess med finske Tieto. Prosessen vil antakelig sluttføres i løpet av annen uke i juni, sier Bakseter.

Til toppen