HACKING

Islamister kapret Facebook-siden til politikerkone

Hackere med islamistsympatier har tatt kontroll over Facebook-siden til kona til Frank Willy Djuvik, gruppeleder for Fremskrittspartiet i Sogn og Fjordane.

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. Bilde: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .
15. apr. 2017 - 11:08

Fredag kveld opplyser Djuvik – på Facebook – at en gruppe som kaller seg «Anonymous Islamic» har tatt kontroll over konas Facebook-profil, melder NRK.

– Vi har klart å få tilgangen tilbake noen ganger, men etter noen minutter har de tatt kontrollen igjen. De har stengt oss ute fra kontoen, og nå prøver de å få tilgang til andre apper og kontoer hun har lagret, sier Djuvik. Når han snakker med NRK er kontoen til kona helt borte. Han sier hackerne har klart å få tilgang til konas SMS-er der hun mottar sikkerhetskoder og at de har endret epostadressen knyttet til kontoen slik at meldinger om nytt passord går til dem.

Gruppen beskriver seg selv som profeten Muhammeds hær og at den har som mål å ødelegge Israel. Djuvik oppfatter dem som profesjonelle og stusser over at de går etter kontoen til en privatperson. På spørsmål om han tror angrepet kan henge sammen med hans politiske virke, svarer han:

– Det har jeg ikke reflektert over, men jeg tror ikke jeg er et mål for hackere. Det er nok et tilfeldig valg. (©NTB)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.