BEDRIFTSTEKNOLOGI

Islending er sjefkandidat i Apple

Den 33 år gamle islendingen, Olafur Johann Olafsson, har vært på besøk hos Apple i Cupertino. Innbydelsen kom fra Steve Jobs.

Caspar Lund
18. aug. 1997 - 18:41

I søken etter ny sjef for Apple har Steve Jobs og resten av rekrutteringskomiteen nå rettet blikket mot nord. Olafur Johann Olafsson er fra Island og var sjef for Sony Interactive Entertainment fra 1994 til oktober 1995. Han var blant annet ansvarlig for den suksessrike lanseringen av Sony PlayStation. Han har de siste årene jobbet som forfatter og investert penger i Internett kaféer og nyetablerte høyteknologiselskaper i USA.

Den islandske dagsavisen Morgunbladid kunne melde at Olafur Johann Olafsson fløy til Apples hovedkvarter i Cupertino i forrige uke for møte styret i Apple.

- Det finnes mange kandidater til stillingen og det er ikke nødvendigvis jeg som skal bli den nye toppsjefen, sa Olafur Johann Olafsson til Morgunbladid. Uansett sa han til avisen at forhandlingene fortsetter og han ville ikke benekte at han kunne bli toppsjef eller bli en del av ledelsen.

Apple har ikke villet kommentere det som har skjedd.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.