ISO-standard for kapasitet til blekkpatroner

ISO-standard for kapasitet til blekkpatroner

Hvor mange sider kan du skrive ut før du må skifte blekkpatron? Dette skal ISO svare på.

I 2004 kom en ISO-standard for hvordan man skal måle kapasiteten til tonerkassetter for laserskrivere (ISO/IEC 19752:2004). I disse dager legges siste hånd på verket på en standard som skal angi hvor lenge blekkpatroner varer (ISO/IEC 24711:2006).

– ISO har utarbeidet et fem siders testdokument, med tekst, grafikk og bilder, som representerer «hverdagsutskrifter», skriver markedssjef i Lexmark Norge i en e-post til digi.no. – Dette dokumentet skal skrives ut kontinuerlig til patronen er tom.

Ifølge Rønning vil samtlige skriverprodusenter bruke denne nye standarden. Lexmark har allerede begynt å merke sine patroner #28 og #29 etter den nye standarden – dette er patroner til deres nyeste skriver, Z485. Også patroner til eldre skrivere vil merkes etter den nye standarden.

Hensikten med standarden er å gjøre det mulig å sammenlikne produsentenes oppgitte kapasitet for blekkpatroner.

I sin omtale av kapasitetstandarden for blekkpatroner, presiserer ISO at den bare gjelder kapasitet, altså uten hensyn til kvalitet, og at den kan anvendes på alle typer produkter som bruker enten flytende eller fast blekk til å produsere utskrifter.

    Les også:

Til toppen