Israel presser Microsoft med OpenOffice

Det israelske finansdepartementet vil dele ut OpenOffice.org til tusenvis av datasentra.

Det israelske finansdepartementet vil dele ut OpenOffice.org til tusenvis av datasentra.

Det israelske finansdepartement annonserte sist søndag at det vil begynne å distribuere kontorsuiten OpenOffice.org fra og med neste uke. Departementet planlegger ifølge den israelske avisen Arutz Sheva å dele ut CD-ROM-plater med gratisprogramvaren til offentlige datasentra og samfunnshus det kommende året.

Finansdepartementet har hjulpet Sun og IBM det siste året med å oversette OpenOffice.org til hebraisk, og departementet sier at det har som mål å senke prisen på datamaskiner i et forsøk på å redusere det teknologiske gapet mellom rike og fattige i Israel. Tiltaket anses også som et forsøk på å bryte ned Microsofts monopol i det israelske programvaremarkedet. Omtrent hver eneste PC i Israel er i dag utstyrt med Microsoft Office.

Det israelske finansdepartementet skal likevel være villige til å gjøre om beslutningen hvis Microsoft viser seg villige til å komme israelerne i møte når det gjelder prisordningen for titusenvis av datamaskiner i offentlige kontorer. For til tross for at regjeringen vil spare store beløp på ikke å måtte betale for Microsoft-lisenser, vil en eventuell utskifting av programvaren føre til store installasjonskostnader.

Ifølge Arutz Sheva vil finansdepartementet trolig også foreslå at departementene i Israel går over til å bruke Linux-operativsystemet, og fra og med januar 2004 er IT-sjefene ved departementene i Israel blitt instruert til å kjøpe PC-er hvor Microsoft-operativsystemer ikke er inkludert.

Til toppen