BEDRIFTSTEKNOLOGI

Israel vil bli nettsupermakt

Den israelske staten er i ferd med å bli en supermakt på Internett. I Israel etableres det i dag flere nettselskaper enn noe annet sted i verden, med unntak av Silicon Valley.

Morten Øverbye
9. juli 1997 - 10:59

Det er Ed Zander, presidenten i Sun Microsystems dataenhet, som sier dette til San Jose Mercury News.

Sun er en av de amerikanske datagigantene som har etablert seg i Israel. Blant andre selskaper som har lagt sine forskningssentra hit, er Microsoft, IBM og Intel. Høyteknologi er nå den viktigste årsaken til at utenlandsinvesteringene i regionen fortsatt vokser, til tross for den ustabile politiske situasjonen.

Ifølge David Rubin, Israels økonomiske representant i Nord-Amerika, er den høyteknologiske eksporten idag på fem milliarder amerikanske dollar, eller en fjerdedel av landets utenrikshandel. Rubin mener den store fremgangen for Internett i landet skyldes psykologi. Fordi Israel er geografisk isolert i den virkelige verden, har innbyggerne et sterkt ønske om å finne en virtuell nisje som kan nøytralisere denne isolasjonen.

- Vi sitter her i Midt-Østen, men Internett har gjort avstandene betydningsløse og fjernet grensene. Når du selger programvare er det ingen som bryr seg om du sitter i New York, Kairo eller Tel Aviv, sier han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.