– Israels luftforsvar hacket av USA og Storbritannia

«Nå er vi nødt til å vurdere om krypteringen bør endres.»

Snowden-dokumenter røper at amerikanerne og britene hacket seg inn på datasystemene til Israels flyvåpen. Bildet viser et israelsk F-16 jagerfly som blusser under en oppvisning 31. desember i fjor.
Snowden-dokumenter røper at amerikanerne og britene hacket seg inn på datasystemene til Israels flyvåpen. Bildet viser et israelsk F-16 jagerfly som blusser under en oppvisning 31. desember i fjor. Bilde: Baz Ratner, Reuters
NTB
29. jan. 2016 - 11:05

Jerusalem (NTB-Reuters): Amerikansk og britisk etterretning har hacket seg inn i datasystemene til det israelske flyvåpenet, viser dokumenter fra den amerikanske avhopperen Edward Snowden.

Spionasjen ble iverksatt i 1998 i forbindelse med Israels flyangrep mot Gazastripen, Syria og Iran, skriver den israelske avisen Yedioth Ahronoth med henvisning til Snowden-dokumentene.

Operasjonen «Anarchist» ble styrt fra en base på Kypros. Også andre land i Midtøsten ble utsatt for lignende spionasje, påpeker avisen.

Skuffet

Israelske myndigheter er skuffet over avsløringene, men energiminister Yuval Steinitz forsøker å tone ned saken.

– Jeg synes ikke at dette er den verste hemmeligheten som er avslørt, men det har nå en gang skjedd, noe som er ubehagelig, sier han til den israelske hærens radiokanal.

– Nå er vi nødt til å sette oss ned og vurdere om krypteringen bør endres, sier han, og legger til at det ikke er overraskende at USA spionerer både på allierte og andre.

Nettstedet The Intercept , som Snowdens samarbeidspartner Glenn Greenwald har vært med på å starte opp, viser i en tilsvarende sak til det som skal være bilder tatt av kameraer montert på væpnede israelske droner. Det er ventet at tyske Der Spiegel publisere en tilsvarende artikkel lørdag.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.