IT-Akademiet er konkurs

Som digi.no spådde i forrige uke, begjærte selskapet bak IT-Akademiet seg selv konkurs fredag. Virksomheten drives imidlertid videre i et nytt holdingsselskap.

Som digi.no spådde i forrige uke, begjærte selskapet bak IT-Akademiet seg selv konkurs fredag. Virksomheten drives imidlertid videre i et nytt holdingsselskap.

Norsk Dataopplæring heter morselskapet bak utdanningsstedene ved navnet IT-akademiet i Norge. Da digi.no ringte Oslo Skifterett i ettermiddag fikk vi vite at eierne hadde sendt konkursbegjæring fredag den 24. mai.

Les saken her:


Allerede den 15. mai sendte selskapet ut et brev til sine forretningsforbindelser hvor de varslet innføring ac betalingsstopp i selskapet. Det gjaldt i de største byene Kristiansand, Stavanger, Haugesund, Trondheim, Bodø, Tromsø, samt IT-Professional AS og IT-Akademiet Online AS.

Regioner som Telemark, Vestfold, Buskerud og Bergen by var ikke berørt siden disse selskapene er selvstendige enheter og ikke har basert driften på finansielle midler fra morselskapet.

I stedet har nyetablerte IT-Akademiet Holding AS overtatt rettighetene til navnet IT-Akademiet og rettighetene til e-læringsproduktene. Styreleder Fredrik Thorne har jobbet lenge for å få orden på alle datterselskapene og prøve å redde de ulike selskapene og driften, blant annet ved å selge ut morselskapet.

Ifølge Haugesunds Avis hevder Thorne at IT-studenter som har startet studier i de store norske byene i fjor og ved begynnelsen av året, vil få gjennomført sine studier og få muligheten til å ta sine eksamener.

Så sent som i januar i år fikk Norsk Dataoplæring tilført 11,5 millioner, blant annet fra storeieren Norsk Vekst, men det reddet altså ikke selskapet fra konkurs.

Store kostnader til markedsføring, kombinert med en nedgang i antall studenter hvor endel heller ikke var like betalingsdyktige, skapte en svært vanskelig situasjon for en av de store utfordrerne i IT-utdanningsmarkedet.

Til toppen