IT-akademiet merker større pågang

Etter tre magre år kan IT-akademiet igjen registrere langt større interesse for IT-studier.

Etter tre magre år kan IT-akademiet igjen registrere langt større interesse for IT-studier.

- Bunnen ser ut til å være nådd, og vi er fornøyd med en vekst på hele 38 prosent i registrerte henvendelser til våre studier, sier Fredrik Torne, som er sjef for alle enhetene i IT-akademiet, til digi.no

På det meste hadde IT-akademiet 3.500 studenter og var da den største privatdrevne IT-skolen. Torne antar at skolen fortsatt er den største, der mange av studentene tar studiene over nett.

Det er spesielt sertifiseringer og kompetanse på Cisco, nettverk og sikkerhet som etterspørres. Årets henvendelser til IT-akademiet tilsvarer nivået i 2002. Det er dermed fortsatt en vei å gå for å nå toppåret 2000/01.

- Den trenden vi nå ser, tyder på at vi kan forvente et underskudd på IT-studenter i 2005 og 2006, spår Torne.

IT-akademiet har gjennomført tre messer i Trondheim, Bergen og Oslo. Her har informasjonsmateriell gått ut som varmt hvetebrød.

Det er først og fremst to-årige kurs de fleste velger på IT-akademiet, men korttidskurs fra et halvt år og oppover er også mulig.

- Det kan være permitterte eller oppsagte som velger å ta en sertifisering eller ruste opp sin kompetanse, som kommer til oss for kortvarige kurs. Hovedtyngden av elever er gjerne i slutten av 20-årene, forteller han.

IT-akademiet har hatt en bevisst og streng strategi på å holde seg til rene IKT-fag og ikke blande inn andre fagområder i sitt studietilbud.

Til toppen