RESULTATERFINANS

IT-aksjene løftet seg etter hyggelige tall

IT-aksjene løftet seg i går i USA etter flere hyggelige nyheter, blant annet fra Yahoo, Ebay og Network Associates.

12. okt. 2001 - 09:27

Det er slett ikke helsvart i IT- og Internett-bransjen, det viser tredjekvartalstallene som nå tikker inn fra USA. I går løftet Nasdaq seg 6,5 prosent etter at blant annet Yahoo! la frem inntekter som nesten oppfylte forhåndsforventningene.

Selskapet tapte 24,1 millioner dollar i tredje kvartal, et fall på 44 prosent på grunn av et svakere annonsemarked. Les også: 90 prosent av Yahoo!-overskuddet forsvant på ett år

Internett-baserte meglerhuset ETrade la også frem hyggelige tall som viser at inntektene øker med 29 prosent fra i fjor, noe som gav et kursløft på 18 prosent.

De gode nyhetene fra de to selskapene løftet kursene til Amazon.com og eBay betraktelig.

Også sikkerhetsselskapet Network Associates forteller om bedring. Selskapet har slitt lenge, men har klart å redusere tapene i tredje kvartal til 11.3 million dollar. Selskapet skal nå selge gruppen som lager sikkerhetsprogrammet PGP og selskapets brannvegg, noe som vil redusere staben med 150-250 ansatte.

I tillegg la også nettverksutstyrsselskapet Juniper frem tall som tidligere lovet. Tapet ble på 29,7 millioner dollar, noe som løftet aksjen 11 prosent.

Men Computer Associates varslet om kutt i går. Lavere etterspørsel gjør at selskapet skal redusere sin stab på 17.000 med 900 ansatte, noe som er rundt fem prosent.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.