IT-aksjene stuper i USA

Mange tror gullrushet i IT-bransjen er over. Den amerikanske Nasdaq-børsen fortsetter nedover og er nå på fjorårets november-nivå.

Mange tror gullrushet i IT-bransjen er over. Den amerikanske Nasdaq-børsen fortsetter nedover og er nå på fjorårets november-nivå.

Stadig flere amerikanske selskaper og finansfolk spør seg nå om tidenes fest er over. For IT-aksjene fortsetter å falle i et marked der mange ser ut til å ha mistet sitt tidligere mot. IT-aksjene tok seg noe opp etter et kraftig fall i april, men uroen i markedet la seg ikke som tidligere og nå faller aksjene igjen.

Tidligere ville et Nasdaq-fall ha smittet over på IT-aksjene på Oslo Børs nesten automatisk, men dette er ikke lengre tilfelle.

Den teknologi-tunge Nasdaq-børsen falt i går hele seks prosent, det tiende største fallet i sin historie, og er nå tilbake på høyde med november i fjor. Handelsvolumet er lavt, men analytikere påpeker at automatikken i markedet har forsvunnet.

Tidligere småfall ble fort rettet opp av investorer som flokket seg rundt de billigere aksjene og løftet dem opp i hissig handel. Denne automatikken fungerer ikke lengre, for nå skal den amerikanske økonomien kjøles ned. I forrige uke satte sentralbanken opp renten med et halvt prosentpoeng, noe som trolig har bidratt til denne ukens fall.

Også Dow Jones-indeksen med mye tung og eldre industriselskaper falt svakt i går. I følge nyhetstjenesten Cnet var det Internett-handelsselskaper og server-leverandører som falt mest i går, men også Intel, Cisco, Oracle og Sun falt tungt. Microsoft klarte seg bedre med et fall på en dollar til 63 dollar.

Til toppen