RESULTATERFINANS

IT-aksjer til himmels - igjen

Tre IT-aksjer - Opticom, Evercom og Norman - har i løpet av dagen løftet seg hele 13-18 prosent.

Einar Ryvarden
1. des. 1999 - 15:40
Etter en lang periode sterke kursløft, tok IT-aksjene seg en hvilepause i går. De fleste fortsatte mer rolig i dag, unntatt tre selskaper: Opticom, Evercom og Norman.

I løpet av dagen frem til klokka 15.00 løftet Opticom-aksjen seg 13 prosent til 520 kroner. Løftet skyldes at deres deleide datterselskap Fast Search and Transfer har inngått en ny avtale, denne gangen med den amerikanske webhotell-selskapet Exodus.
Les om Fast-avtalen:
Ny amerikansk partneravtale for Fast

Vinneren inntil kl 15:00 er Evercom som hoppet opp 18,75 prosent til 28,50 kroner, uten at det er kjent noen nyheter rundt selskapet. Men det kan være del av en generell kompensasjon for det dype fallet Evercom opplevde i høst etter å ha offentliggjort svake tall.

Også antivirus-leverandøren Norman løftet seg betydelig i dag - opp 17,8 prosent til 69,50 kroner. Selskapet offentliggjorde tidligere i dag at de skal overta de resterende aksjene de allerede ikke eier i dataredningsselskapet Ibas.

Dagens tapere blant IT-aksjene er Stento (ned 8,57 prosent) og Provida, som faller 7,14 prosent, dagen etter at selskapet offentliggjorde en plan for å dele seg i to.

Les:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.