BEDRIFTSTEKNOLOGI

IT-ansvarlige fordømmer Microsoft

En undersøkelse som datatidsskriftet Computerworld har gjort blant amerikanske IT-ansvarlige, viser at flertallet støtter Justisdepartementets påstand om at Microsoft har brukt sitt Windows-monopol til å urettmessig å skaffe seg konkurransefordeler.

Eirik Rossen
27. okt. 1997 - 16:14

Tidsskriftet har samlet materiale fra 100 IT-ansvarlige som alle bruker Windows 95. Det viser at 59 prosent er enige med Justisdepartementet i at Microsoft bruker sitt Windows-monopol til å oppnå urettmessige konkurransefordeler. 27 prosent er uenige i denne påstanden.

Når det gjelder den mer spesifikke påstanden om at tvungen Internet Explorer-lisens som vilkår for å lisensiere Windows 95 er en utilbørlig forretningspraksis, er 75 prosent enige, 20 prosent uenige.

68 prosent mot 22 prosent mener det er riktig av Justisdepartementet å ta affære.

79 prosent er enige i at en nettleser og et operativsystem må betraktes som atskilte programvareprodukter. Her var bare 19 prosent uenige. 63 prosent (mot 32 prosent) ønsker ikke at nettleseren skal integreres i operativsystemet.

At et Internet Explorer-ikon på Windows 95-brukergrensesnittet skulle gi Microsoft en utilbørlig konkurransefordel er bare 35 prosent enige i - 60 prosent er uenige.

De 100 som ble tilfeldig valgt fra Computerworlds database på 30.000 IT-ansvarlige, fikk også spørsmål om valg av nettleser. 56 prosent foretrekker Netscape Navigator 4.0, mens 24 prosent heller til Microsofts Internet Explorer 4.0.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.