BEDRIFTSTEKNOLOGI

IT/År 2000: Handlingsplan fra Staten

På møtet i Statssekretærutvalget fredag ble det besluttet å utarbeide en handlingsplan for å bidra til at landets IT-systemer ikke settes ut av spill i år 2000.

Eirik Rossen
16. jan. 1998 - 15:38

- Hovedsaken i handlingsplanen skal være informasjon, sier politisk rådgiver Hans Antonsen i Næringsdepartementet.

- Planen skal også synliggjøre arbeidet som pågår i departementet med dette problemet, sier han.

Antonsen vil gjerne presisere at Staten, i motsetning til det Nationen påstår i dag ("Staten skal løse År 2000-floken") ikke tar ansvaret for næringslivets eller kommunenes problemer med IT-systemene og år 2000.

- Vi skal bidra med informasjon slik at alle får tilgang til tilstrekkelig kunnskap for å løse dette. Men ansvaret må de ta selv.

Handlingsplanen skal legges fram om "noen uker". Poenget er at den skal forankres i regjeringen, og prosedyrene må ta sin tid.

- Vi ønsker oss et samspill i informasjonsarbeidet med de som allerede driver med IT og år 2000 eller har planer om å sette i gang umiddelbart, understreker Antonsen. Han nevner bransjeorganisasjoner og Kommunenes sentralforbund som eksempler med tenkelige partnere.

Antonsen vil ikke kommentere enkeltforslag til innhold i handlingsplanen, som blant andre Kontor og datateknisk landsforening (KDL) har fremmet.

- Vi tar alle slike innspill med oss når vi lager en handlingsplan. Der er det mange alternative forslag om hvordan man best organiserer i informasjonsarbeid.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.