IT-bedrifter svermer for NTNU-studenter

Bred oppslutning for å sikre seg teknologitalenter.

IT-bedrifter svermer for NTNU-studenter

Bred oppslutning for å sikre seg teknologitalenter.

Mandag og tirsdag i neste uke flokker IT-bedrifter til Trondheim, for å møte potensielle arbeidstakere.

Da arrangerer NTNU-studenter ved fagene datateknikk og kommunikasjonsteknologi IT-dagene for ellevte år på rad.

Her skal bedriftene profilere seg og friste dyktige studenter til både sommerjobb og en fremtid hos dem. Foredrag og intervjurunder holdes fortløpende.

- Interessen fra IT-bransjen er overveldende, sier arrangementets leder Thomas Normann til digi.no.

Normann har fått med seg at mange bedrifter ikke er like interessert i å rekruttere i kjølvannet av finanskrisen, men opplever at mange nå tenker langsiktig.

Nesten alle bedriftene som deltok i fjor, som var et rekordår, kommer tilbake denne gangen. Til sammen vil 54 teknologibedrifter møte opp, kun en mindre enn i fjor. Mange tok selv kontakt med ønske om å være med.

- Sterkt antall

- Dette opplever vi som et sterkt antall. Vi vet at tilsvarende karrieredager for andre bransjen opplever en vesentlig svikt i deltagere. I tillegg opplever vi at bedriftene legger mye prestisje i å være med.

En opptelling viser at IT-selskapene i snitt stiller med fire representanter.

Nytt av året er en egen fagdag, med foredrag som speiler flere aktuelle trender. Temaene spenner vidt, fra «cloud computing», HTML5, «dating design patterns» til NoSQL og polyglot (flerspråklig) programmering. For å nevne noe.

Selskaper som Opera Software, Accenture, Bekk, Ibas, Statoil og Thales stiller med foredragsholdere.

- Vi har noen bedriftspresentasjoner, ellers satser vi på at studentene skal bli kjent med potensielle arbeidsgivere ved å gå på stand eller høre om mulighetene på sommerjobbmaraton, sier Normann.

Han forteller at mange femteklassinger allerede har fått jobb, som venter på dem etter endt utdannelse. Resten bruker IT-dagene aktivt for å komme i kontakt med bedrifter.

- Dette er også et viktig arrangement for yngre årskull. De fleste i 3. og 4. årskull finner sommerjobb her. I tillegg får første- og andreklassinger orientere seg i markedet, slik at de lettere får valgt studieretning.

Arrangementet vil finne sted i Elektrobygget på Gløshaugen, og holder åpent fra klokken 10 til 16 begge dager. For program se nettsiden itdagene.no.

Til toppen