RESULTATERFINANS

IT-børs: Agresso mot strømmen

1,9 prosent nedgang på Nasdaq tirsdag slo an tonen for ny nedgang i IT-indeksen på Oslo Børs. Dagens lyspunkt blant IT-aksjene ble Agresso som fortsetter oppgangen på høye forventninger om en nær forestående OEM-avtale.

Eirik Flaa
10. des. 1997 - 18:44

Dårlige tall fra Oracle bidro til negativ utvikling på den amerikanske Nasdag børsen igår. Den såkalte Composite-indeksen falt i løpet av tirsdagen med 1,9 prosent, noe som smittet umiddelbart over på IT-selskapene på Oslo Børs. Oslo Børs IT-indeks endte ned 7,6 poeng, til 1319,21 poeng og viste omtrent samme utvikling som resten av markedet. Totalindeksen falt i løpet av dagen med 8,66 poeng til 1287,32 poeng.

Dagens kursvinner ble Agresso, som de siste dagene har flytt på forventninger om en ny viktig avtale med et amerikansk børsnotert selskap. Avtalen er en OEM-avtale og vil gi Agressos produkter tilgang til et bred kundebase i USA.

- Slik jeg forstår det er avtalen viktig også på produktsiden. Det amerikanske selskapet har produksjonsmoduler som som skal kunne tilpasses Agressos produkter. Dette er noe som har manglet i Agressos produktspekter, og vil gi tilgang til en helt ny type kunder, sier en analytiker til digi.no.

I løpet av dagen gikk Agresso aksjen opp med 1,80 kroner til 27,80, som er ny toppnotering.

Det eneste IT-selskapet som kom med nyheter tirsdag var Navia som meldte om flere nye kontrakter gjennom datterselskapet Autronica. Kursen på Autronica forble imidlertid uforandret på 25,50.

Merkantildata har gått svært mye opp de siste ukene, men de par siste dagene har aksjen falt noe tilbake. Onsdag falt aksjen med 6 kroner til 257 kroner.

- Jeg er redd for at aksjen kan få seg en nedjustering på lik linje med den PC-Systemer har fått. Merkantiladata tjener penger og vokser, men det er likevel grenser for hvor høyt den kan gå. Sammenlingner man PE med for eksempel Ark, ligger Merkantildata langt høyere, sier analytikeren.

Nedgang ble det også for Sensonor, som falt med nye 50 øre til 25 kroner tirsdag. Siden selskapets ledelse uttalte skepsis til utsiktene for 1998, har aksjen falt gjevnt og trutt, og dagen sluttkurs er den laveste i 1997.

Aktiviteten var moderat på Oslo Børs onsdag, og det ble omsatt aksjer og grunnfondsbevis for rundt 900 millioner kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.