IT-børs: IT opp - mot alle odds

Til tross for at aksjene på den amerikanske teknologibørsen falt kraftig torsdag, ble det oppgang for IT-indeksen på Oslo Børs fredag. Tandbergs oppkjøp av en amerikansk distributør får mye av æren.

Til tross for at aksjene på den amerikanske teknologibørsen falt kraftig torsdag, ble det oppgang for IT-indeksen på Oslo Børs fredag. Tandbergs oppkjøp av en amerikansk distributør får mye av æren.

IT-indeksen endte opp 23,19 poeng til 1309,47 fredag, mens totalindeksen forble nærmest uforandret med en oppgang på 1,02 poeng til 1272,73 poeng. Oppgangen i IT kom til tross for at flere amerikanske IT-selskaper måtte inrømme at utsiktene for 1998 kom til å bli kraftig påvirket av den økonomiske situasjonen i Sørøst-Asia. Teknologibørsen i USA, Nasdaq, falt med i underkant av 10 punkter til 1558,54 poeng torsdag.

- Hadde det ikke vært for oppgangen i Tandberg, ville situsjonen vært en helt annen, sier en analytiker til digi.no. Analytikeren refererer til at Tandberg meldte om intensjoner om å kjøpe opp sin egen distributør i USA, Nu Vision Holding Inc, hvilket første til en kursoppgang på 16 prosent. Aksjen endte på 165 kroner.

Børsvinner ble likevel Norman Data Defense, som hevet seg med 7 kroner fra gårsdagens sluttkurs på 30 kroner.

Positiv utvikling var det også for Multimedia Publishing, før selskapet klokken 15:17 idag suspenderte seg frivillig fra notering. I følge MMP vil det mandag komme en melding fra selskapet, som etter all sansynlighet avslører hvilket selskap selskapet ønsker å fusjonere med. Selskapet har tidligere i høst meldt om fusjonsforhandlinger, og det har versert rykter om fusjon med det svenske selskpet Linné Data, men dette blir avvist fra selskapets ledelse.

MMP endte opp 1,30 kroner til 9 kroner før suspensjonen.

Spennende blir det også å se hvilken partner Logisoft har funnet seg. Logisoft meldte i går om fusjonsforhandlinger, men har i likhet med MMP ikke gitt indikasjoner på hva slags selskap dette dreier seg om. I følge børsmeldingen som kom fra selskapet igår, vil planene bli offentliggjort før børsåpningen på tirsdag. Logisoft-aksjen var ned 1,50 kroner til 56,50 fredag og ble dermed børstaperen blant IT-aksjene.

Agresso har de siste dagene flytt på en uttalelse fra administrerende direktør om en viktig OEM-avtale med en amerikansk aktør. Aksjen har holdt seg stabilt høyt på disse uttalelsene, siden toppen ble nådd onsdag da kursen sluttet på 27,80. Aksjen holdt seg også noenlunde stabil fredag, med en nedgang på 10 øre til 27 kroner.

Fredag var det duket for nok en ny bunn-notering for Iterated Systems, som falt med 2 kroner til 68 kroner. En analytiker uttalte igår overfor digi.no at aksjen trolig vil ligge uforandret eller svekket inntil det kommer nye meldinger fra selskapet som er priset høyt på fremtidig inntjening.

Aktiviteten var svært lav på Oslo Børs i dag, og det ble omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 853 millioner kroner.

Til toppen