RESULTATERFINANS

IT-børs: Kraftig Asia-reaksjon for IT

IT-aksjene reagerte kraftig på nedgangen ved de asiatiske børsene i natt og falt med 2,6 prosent til 1285,56. I løpet av de tre siste dagene har dermed indeksen falt med nesten 4 prosent på dårlige nyheter fra utlandet.

Eirik Flaa
11. des. 1997 - 17:14

Kraftig nedgang på de asiatiske børsene i natt, ga stort utslag på IT-aksjene på Oslo Børs torsdag. IT-indeksen falt med 2,55 prosent, mens totalindeksen klarte seg bedre med et fall på på 1,21 prosent. Så sent som mandag sto IT indeksen i 1337,81 poeng, og urolighetene i Asia har dermet tvunget fram et fall i indeksen på 3,9 prosent i løpet av 3 dager. Torsdag avsluttet indeksen på 1285,56 poeng.

Det så lenge ut til at ingen IT-selskaper skulle ende på pluss-siden torsdag, men etpar mindre handler i Computer Advances Group mot slutten av dagen reddet intrykket. Aksjen som på begynnelsen av dagen lå an til å bli en av taperne, løftet seg kraftig og endte som nummer 2 etter Alvern på vinnerlista på Oslo Børs med en oppgang på 7,94 prosent til 70 kroner. Det kom ingen nyheter fra selskapet torsdag, og med et omsatt volum på 7800 aksjer er dagens oppgang neppe tendensgivende for den nokså volatile aksjen.

Dagens taper ble igjen Sensonor som fortsatt faller på dårlige utsikter for 1998. Idag var aksjen ned nye 2 kroner til 22 kroner, som er ny bunnotering for 1997.

Nedover har det også gått med Norman Data Defense, og idag falt aksjen med 2,50 kroner til 30 kroner.

- Det kan være fatalt for Norman om Mc Afee setter inn ressurser på å erobre det nordiske marked, slik de har uttalt. Grepet om dette er essensielt for Norman, sier en analytiker til digi.no.

Også Iterated Systems var ned idag og - etter en nedgang på 2 kroner - landet aksjen på 70 kroner som er det laveste siden noteringen i sommer. 70 kroner er også under emisjonen i vår, som ble gjennomført til 10 dollar per aksje.

- Dette er en spekulasjonsaksje, og det er ikke annet enn naturlig med slike svingninger. Kommer det en nyhet med positivt fortegn nå, tror jeg aksjen kan få et solid løft, sier analytikeren som henviser til at det har vært stille rundt selskapet i det siste.

Naturlig nok ble det også et mindre fall i Ask og Tandberg Data torsdag, ettersom begge er direkte eksponert for hendelser i de asiatiske markedene.

Aktiviteten var på det gjevne torsdag - det ble omsatt aksjer og grunnfonsdbevis for 1260,7 millioner kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.