RESULTATERFINANS

IT-børs torsdag: Ask fortsatt ned

Til tross for svak oppgang for IT-indeksen torsdag, fortsatte Ask ASA å falle. Siden Haudemann Andersen solgte seg ned i selskapet fredag, har aksjen falt med 8 kroner til 54 kroner. Mosvold Farsund, som kjøpte store poster i Ask fredag, har tapt betydelige beløp siste uka.

Eirik Flaa
13. nov. 1997 - 19:05

Etter nedgang på begynnelsen av dagen løftet en positiv utvikling på de amerikanske børsene både totalindeksen og IT-indeksen opp mot slutten av dagen. De to indeksene endte opp henholdsvis 0,09 og 0,04 prosent.

Til tross for den marginale oppgangen fortsetter nedgangen i Ask ASA som har pågått siden Haudemann Andersen solgte 1,25 millioner aksjer i selskapet fredag. Kjøper Mosvold Farsund, som kjøpte store poster av Haudemann Andersen, må se i øynene at kursen på Ask aksjen har falt med 8 kroner siden ervervelsen.

- Det er et negativt tegn at Haudemann Andersen selger, sier en analytiker til digi.no. Analytikeren maner forøvrig at Ask fortsatt er overpriset.

- De svake marginene selskapet leverte for siste kvartal bekymrer, legger han til.

Av nedgangen i Ask kom én krone eller 1,82 prosent i løpet av torsdagen.

Sterk oppgang torsdag ble det for MultiMedia Publishing (MMP) som onsdag meldte om fusjonsforhandlinger med et ikke identifisert selskap.

Digi.no fikk inn et tips om at det kunne dreie seg om svenske Linné Data, men dette er ennå ikke bekreftet. Hos Linné Data bekrefter de imidlertid at de har vært i forhandlinger med "flere svenske og norske foretak", og vil ikke avkrefte ryktene rundt MMP.

MMPs administrerende direktør Einar Haugstad benekter at det er snakk om en fusjon med Linné Data.

MMP-kursen steg med 6,15 prosent til 40 øre torsdag, men omsetningen var som vanlig laber - bare 19.400 MMP aksjer ble omsatt.

Agresso ble torsdagens børsvinner - og gikk med 7,32 prosent til 23 kroner. Selskapet meldte i går om fusjonsplaner med det franske selskapet GE Partners.

Omsetningen var lav torsdag og totalt ble det omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 1.066,2 millioner kroner.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.