IT Børsen: Stille før stormen

Lavt volum og små bevegelser preget IT selskapenes utvikling mandag. - Markedet vil være avventende før kvartalstallene begynner å komme neste uke, sier en analytiker til digi.no.

Etter noen fartsfylte dager i forrige uke, trykket investorene på bremsene mandag. Totalt ble det omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 1.060 millioner kroner, og den lave aktiviteten preget også utviklingen på IT-aksjene. Av dagens børsvinner Superoffice, som gikk med 3 kroner til 23,50, ble det bare omsatt 17.600 aksjer. En analytiker mener likevel at det er en viss upside i denne aksjen.

- Dersom ledelsen i Superoffice klarer å oppfylle halvparten av det de lover, skal kursen på denne aksjen kraftig opp, sier analytikeren til digi.no. Han synes også å se en tendens til at investorer tar tak i programvareselskapene etter tur, og utelukker ikke at Superoffice er neste navn på lista.

Selv om de helt store bevegelsene uteble, var nykommeren Iterated Systems ett av selskapene som klarte å opprettholde forrige ukes oppadgående trend. Aksjen steg med nye 3 kroner i dag og endte på 92 kroner - drøyt 10 kroner over introduksjonsprisen forrige uke.

- De som handler i denne aksjen har stor tro på selskapet. Dessuten er det mange som venter en oppgang etter presentasjonen som skal holdes onsdag, sier analytikeren som tror Iterated har potensial så lenge overskuddslikviditeten i markedet holder seg på dagens nivå.

Totalt ble det omsatt 404.800 aksjer i Iterated.

Dagens taper blant IT-selskapene ble Norman Data Defense som etter å ha mer en doblet børsverdien på under én måned, i dag falt tilbake 3 kroner til 49 kroner.

- Dette er nok et utsalg av at mange investorer ønsker å hente ut gevinsten nå. Det ligger nok også en viss frykt for at kvartalstallene vil se veldig stygge ut etter affæren med Verimation, sier analytikeren som tror at det generelt rolige markedet vil holde seg frem til de første resultatene kommer i slutten av neste uke.

Totalt endte Oslo Børs IT-indeks ned 0,98 punkter til 1303,63.

;