KARRIERE

IT-bransjen ansetter de gamle igjen

Det er ikke de gamle IT-folkene som nå står igjen i ledighetskøen, det er de yngste.

1. des. 2006 - 12:12

Statistikk fra NAV viser at arbeidsledigheten fortsetter å falle, selv om den er veldig lav fra før av. Det er nå bare 1081 registrerte arbeidsledige IT-folk.

    Les også:

- Det er nå så bra at vi begynner å bli litt nervøse den andre veien, sier Per Morten Hoff, sjef for IKT-Norge, til digi.no.

Lav arbeidsledighet er bra for arbeidstagere som nå får jobb, men med så få reelle arbeidssøkere er det mange bedrifter som sliter med å få rekruttert den kompetansen de trenger. Det går igjen utover selskapenes vekstmuligheter. Nå diskuterer IKT-Norge problemstillingen med sine medlemmer for å komme frem til tiltak.

- Vi tok opp dette på styremøtet vårt for noen dager siden. Vi vil sette ned en bransjekommisjon for å se på tiltak til rekruttering. Vi må begynne der og informere om hva IT-bransjen egentlig er for noe og jobbe litt med å fjerne nerde-stempelet, sier Hoff.

Han tror at bransjen må tenke langsiktig og at de må jobbe med å informere om bransjen helt ned på ungdomsskolenivået.

Tidligere tall fra Aetat/NAV har vist at det har vært vanskelig for eldre IT-folk å komme tilbake i bransjen, men dette skal det nå ha blitt en endring i.

- Veldig mange av de gamle har faktisk fått jobb. Det er veldig gledelig, sier Hoff til digi.no.

- Erfaring er på vei tilbake. Det er det veldig mange selskaper som har uttrykt den senere tid. De ansetter erfarne folk over 45 igjen, sier Hoff.

Han forteller videre at blant de arbeidsledige er det nå en overvekt av unge mennesker med korte eller uferdige utdannelser.

- Det er endel med ettårig kurs fra IT-akademiet og lignende som nå er arbeidsledige, sier Hoff til digi.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.