IT-bransjen lanserer plan mot Enoksen

IT-bransjen liker ikke kommunalminister Odd Roger Enoksens drøm om et landsdekkende fibernett. Onsdag gir de Lars Sponheim en motplan.

IT-bransjen liker ikke kommunalminister Odd Roger Enoksens drøm om et landsdekkende fibernett. Onsdag gir de Lars Sponheim en motplan.

Onsdag rippes IT-krangelen mellom de to partisjefene og regjeringsfellene Lars Sponheim og Odd Roger Enoksen opp igjen. For senterpartisjefen og kommunalministeren trampet Sponheim på tærne da han tidligere i høst la frem sin visjon om et landsdekkende fiberopitisk bredbåndsnett.

IT-bransjen likte ikke Enoksens initiativ om et nytt, statseid telenett og legger i morgen frem sin alternative plan. Den presenteres under en pressekonferanse med Nærings- og handelsminister Sponheim på podiet, ikke Enoksen.

Les om Enoksens IT-plan og hva bransjen synes:


Bak planen står hele IT-bransjen med de to bransjeorganisasjonene IKT-Norge og IT-næringens forening i spissen. Også NHO, Telenor, NetCom og Den norske Dataforening er med på planen. Det ligger derfor an til en bredside mot Enoksen og Senterpartiet.

Jørn Sperstad i IT-næringens Forening (TBL ITF) vil ikke kommentere om planen er et motsvar til Enoksen og hvorfor han ikke legger den frem for kommunalministeren.

- Vi forholder oss til at Sponheim skal ha ansvaret for IT i regjeringen, sier Sperstad til digi.no.

Til toppen