IT-bransjen løftes av nye produkter

2005 ble et svært hyggelig år for IT-butikkene. En rekke nye produkter løfter salget, påpeker nettbutikken MPX.

2005 ble et svært hyggelig år for IT-butikkene. En rekke nye produkter løfter salget, påpeker nettbutikken MPX.

Utviklingen i IT-bransjen går i rykk og napp, men den store trenden de siste årene har vært at IT-bransjen overtar underholdningsmarkedet og dytter ut gamle, analoge produkter.

2005 ble et år som blir svært hyggelig for mange IT-butikker, for de har fått tilført en rekke nye produkter som løfter salget. Dette gir seg nå fullt utslag i julehandelen, for fellesnevneren er at de nye produktene er rettet mot privatmarkedet.

De nye produktene gjør at IT-butikkene på nett og butikkjeder som Elkjøp konkurerer stadig hardere, men nettbutikkene gjør det åpenbart bra.

Nylig meldte Komplett.no om et veldig bra november-salg og det samme gjelder deres største konkurrent, MPX.

- Salget i november i år lå 50 prosent over salget i november i 2004, forteller MPX-sjef

Tom Tychensen til digi.no.

Han mener mye av løftet skyldes at IT-butikker som MPX nå selger en rekke varer de ikke hadde i fjor. Ikke alle varene er nye, men mange produkter har i løpet av året kommet ned i en pris som gjør dem til massemarkedsprodukter.

Tychensen nevner først to nye spillmaskiner, Sony håndholdte PSP og den nye Xbox 360. I tillegg selger han nå mye store plasma og LCD-TVer fordi prisene har falt så mye.

MPX merker prisfallet på tradisjonelle IT-produkter. PC-prisene har falt dramatisk gjennom året. MPX har solgt langt flere enheter, men opprettholder bare såvidt omsetningen på PCer og komponenter.

- Lanseringen av 64-bits prosessorer og 64-bits Windows har ikke gitt noe stort løft i år, forteller han.

Det er de nye privatproduktene som skaper vekst. Dette har nå MPX tatt konsekvens av - forsiden er gjort om og ligner mer en tradisjonell nettbutikk. Først når du går inn på data-menyen dukker den vante komponent-menyen opp på venstre side.

Tychensen påpeker at i tillegg til nye spillmaskiner har også stue-PCer med Windows Media Center kommet til. Her vokser salget ganske bra, forteller han.

Et annet het juleprodukt som er så og si nytt i år er digitale speilrefleks-kamera.

- Disse kameraene var for dyre i fjor, men har kommet ned kraftig i pris i år og vi selger nå store volumer, forteller MPX-sjefen.

Tychensen understreker hans egen og resten av IT-bransjens inntog på stua med en storselger. Han selger overraskende mye Sonos, et fjernstyrt lydsystem som kan installeres i mange rom i et hus og dele musikk mellom dem.

Til toppen