- IT-bransjen må få drahjelp

- Det er ingen tvil om at IT-bransjen må få sin del av redningspakken, mener IKT-Hoff.

- IT-bransjen må få drahjelp

- Det er ingen tvil om at IT-bransjen må få sin del av redningspakken, mener IKT-Hoff.

Frykten for svekket norsk økonomi og høyere arbeidsledighet er årsaken til at Regjeringen vil legge fram en finanspolitisk tiltakspakke i månedsskiftet januar/februar neste år.

Bankene har allerede blitt lovet sin redningspakke på 350 milliarder kroner. Nå står også andre næringer for tur. Det er foreløpig veldig hemmelig hvem som får drahjelp. Det vil først bli klart på nyåret.

    Les også:

Per Morten Hoff i IKT-Norge er ikke i tvil om at IT-bransjen må få sin del.

- IT-bransjen gir merverdi til alle andre næringer og virksomheter i samfunnet. Hvis IT-bransjen stopper opp vil det være mye annet som også stopper opp, hevder han.

Han varsler at IKT-Norge nå vil være kraftig på banen med lobbyvirksomhet overfor Stortinget.

- Det ville være kunstig å holde liv i gammel industri når det er IT-bransjen som er den kunnskapsbaserte næringen som igjen vil holde liv i veldig mange prosjekter som nå skjer i Norge, framholder Hoff.

Både pensjonsreformen, skatt, prosjekter i NAV, Brønnøysund og Altinn2 og elektornisk ID med efaktura er viktige IT-prosjekter som nå pågår.

IKT-Norge vil spesielt jobbe for å få mer midler til høyhastighets bredbånd, de vil ha øremerket 300 millioner kroner til forskning og utvikling, redusert arbeidsgiveravgift og går i mot forslaget til innstramming i arbeidstidsbestemmelsene.

Hoff mener bransjen har allerede sikret seg mot overtidsbestemmelsene gjennom romslige lønninger og bonuser.

- Dersom man blindt skal følge overtidsbestemmelsene kan vi se for oss stemplingsuret på nytt. Det tror jeg er lite aktuelt for en bransje som er vant til høy fleksibilitet. Ingen sier noe om man har levert barnet i barnehagen og kommer på kontoret klokken 10, men da forventes det kan jobbes på andre tider av døgnet hvis det skulle bli nødvendig, påpeker Hoff.

    Les også:

Til toppen