- IT-bransjen må snu i sitt syn på eldre

Per Morten Hoff i IKT-Norge mener IT-bransjen ikke har råd til å skvise ut eldre IT-folk.

IKT-Norge-sjef Per Morten Hoff mener bransjen nå må snu i sitt syn på seniorfolk.
IKT-Norge-sjef Per Morten Hoff mener bransjen nå må snu i sitt syn på seniorfolk.

Per Morten Hoff i IKT-Norge mener IT-bransjen ikke har råd til å skvise ut eldre IT-folk.

IT-bransjen er en ung bransje med sterk overvekt av 20- og 30-åringer. Ofte er det de unge som blir løftet opp med kurs og videreutvikling, og mange kan føle seg tilårskommen allerede etter 50 år.

På den annen side har flere IT-bedrifter fått øynene opp for den merverdi eldre kan gi. digi.no skrev i forrige uke om IBM som har en seniorpollitikk der de gjør alt for å holde på 60-åringene. Denne aldersgruppen sitter på viktig erfaring på stormaskiner og Cobol-programmering.

    Les også:

Også IKT-Norge-sjef Per Morten Hoff mener bransjen nå må snu i sitt syn på seniorfolk. Hoff definerer senior i aldersgruppen 55 pluss.

- Det har dessverre vist seg at mange IT-folk føler seg tilsidesatt når de nærmer seg 60 år, men vi ser tendenser til at dette er i ferd med å snu seg. IT-bransjen mangler i dag 5.000 hoder, og det ville vært uklokt å ikke benytte seg av seniorer som besitter verdifull kompetanse, sier Hoff til digi.no.

Han mener denne aldersgruppen har mye å gi som blant annet prosjektledere, gruppeledere og coach på grunn av den lange erfaringen de har i bransjen.

Hoff viser til store virksomheter som Aker Kværner, Statoil Hydro, IBM, ErgoGroup og EDB som er kjent for å ta godt vare på eldre i bedriften.

På den annen side advarer Hoff om at de eldre også må ta ansvar for å oppdatere seg.

- Hvis du er 58 år og ikke har lært deg noe annet enn cobol har du deg sjøl å takke for at du sakker akkerut, fastslår han.

Han mener dette prinsippet gjelder uavhengig av bransje, enten man er programmerer eller gravmaskinkjører. En gravmaskin med dagens digitale funksjoner ser veldig anerledes ut enn dem som ble konstruert for 30 år siden.

IKT-Norge har ingen uttalt senior-politikk, men oppfordrer likevel sine medlemsbedrifter til å legge forholdene til rette for fleksibilitet og tilpasset arbeidsmengde for eldre arbeidstakere.

    Les også:

Til toppen