IT-bransjen mangler nye sjefer

Har du sjefserfaring og kan litt om IT, kan du velte deg i jobbtilbud. Både Compaq, Getronics, pan-SOL og Razorfish jakter alle på nye toppsjefer.

Har du sjefserfaring og kan litt om IT, kan du velte deg i jobbtilbud. Både Compaq, Getronics, pan-SOL og Razorfish jakter alle på nye toppsjefer.

Med en rekordhøy oljepris og stadig stigende Internett-feber er det jobbskifte-tid i IT-bransjen. Raset av nye Internett-selskaper har skapt en mangel i et allerede trangt marked.

Nå jakter en håndfull store selskaper på de få lederkandidatene som tilfredstiller smørbrødlisten over kvalifikasjoner selskapene ønsker seg. Listen toppes trolig av lang fartstid som sjef, internasjonal erfaring, ambisjoner, store kontaktnett og forståelse for IT og Internett.

Har du dette på plass, kan du forlange mye - svært mye - i form av både lønn, aksjer, opsjoner og andre frynsegoder.

Her er listen over toppjobber som står ledig:

Pan-SOL: Det store portalselskapet SOL skal ha ny nordisk sjef etter at den tiltenkte kandidaten, Kirsten Idebøen, uventet ble kastet ut. SOL skal dessuten børsnoteres for hva analytikere gjetter er alt mellom 1 og 15 milliarder kroner. Dette kan gi en skikkelig uttelling til den fremtidige sjefen, men er du interessert konkurrerer du både med svensker og dansker.

Compaq Norge: Er i ferd med å sluttføre sin jakt etter at Gunnar Bjørkavåg meldte overgang til Norges Handels- og Sjøfartstidene, som blant annet driver Dagens Næringsliv.

Spray Norge (nettportal) leter etter administrerende direktør etter at Nettavis-sjef Knut Ivar Skeid sa nei takk. Det samme gjør søsterselskapet Razorfish (konsulentselskap) som har vært uten formell toppsjef etter at Bjørn Tore Stig trakk seg i fjor høst.

Også Getronics (tidligere Ark/Cinet/Skrivervik) er på jakt etter at først Jan Erik Standahl trakk seg og så at hans arvtager Jens Rugseth gikk til Internett-investeringsselskapet Segmentor. Segmentor eier blant annet en del av digi.no.

I tillegg er det ikke avklart hvem som skal få toppjobben i Cell Network (tidligere New Media Science) etter at selskapet fusjonerte med Mandator. Bente Sollid vil gjerne, men foreløpig er det tyst om hvem svenskene velger.

IBM har akkurat byttet toppsjef, men der var arvrekken ganske klar - Endre Rangnes var lenge utpekt som kronprins.

Hewlett-Packard gav opp sin jakt på ny administrerende direktør da Frode Haugli ble løftet opp i den nordiske ledelsen. Løsningen ble at Haugli får to titler - nordisk og norsk sjef.

Dell mistet nylig Eirik Lunde til et foreløpig ukjent internett-selskap og løste problemet med å la Ole Konnerup, Dell-sjef i Danmark bli langpendler med to titler - sjef i Danmark og sjef i Norge.

Til toppen