IT-bransjen samarbeider om kræsj-fri datamaskin

Med NASA i spissen skal IBM, HP, Compaq, Sun og Microsoft lage alles drøm: En kræsj-fri datamaskin.

Med NASA i spissen skal IBM, HP, Compaq, Sun og Microsoft lage alles drøm: En kræsj-fri datamaskin.

Etter den siste fiaskoen med Mars-landeren som ble borte, har det amerikanske romfartsselskapet National Aeronautics and Space Administration for alvor tatt innover seg sitt største problem. Det er ikke lengre dyser og rør som svikter, det er stokking av 0 og 1 som står bak de spektakulære og svært dyre havariene.

NASA har derfor gått grundig til verks. På en pressekonferanse i går dro romfartsorganisasjonen lakenet av en historisk allianse med de fire største datamaskin-leverandørene. Alliansen med NASA i spissen består av IBM, HP, Compaq, Sun, Microsoft, Carnegie Mellon University, Adobe, Ilog, Marimba, Novell, SGI, Siebel og Sybase.

Målet er enkelt: En datamaskin som hverken havarerer eller stopper opp. Alliansen har likevel et litt mer ambisiøst navn: "High dependability computing consortium.''

- Vi leter ikke etter perfeksjon, men noe som er mye bedre enn det vi har nå, sa James Morris, sjef for IT-forskningsavdelingen hos Carnegie Mellon University under pressekonferansen, skriver San Jose Mercury News.

NASA skal spytte inn 10 millioner dollar i året i samarbeidet. Partene i prosjektet skal legge frem en plan for det videre arbeidet i løpet av januar.

Til toppen