ANALYSER

IT-budsjettet vokser mindre enn omsetningen

Bedrifter øker IT-investeringene i et lavere tempo enn omsetningen, viser en Gartner-analyse.

14. juli 2006 - 10:27

Avdelingen Worldwide IT Benchmark til analyseselskapet Gartner har levert en rapport om hvordan bedrifters IT-investeringer varierer i forhold til endringer i deres omsetning.

Analysen bygger på studier av nærmere 900 selskaper fordelt på 20 ulike bransjer og sektorer, og tar for seg IT-investeringer og omsetning over den siste treårs perioden.

Den viser at bedrifter generelt sett er svært forsiktige med å øke IT-budsjettene når de opplever vekst. I perioder med sviktende omsetning er de derimot mer tilbøyelige til å redusere IT-budsjettene mer i samsvar med inntektsfallet. Unntaket her er offentlig virksomhet, der IT-investeringene øker selv om inntektene faller med fem prosent, og er omtrent konstante der inntektene faller med ti prosent.

Det er i organisasjoner med best kommunikasjon mellom IT og ledelse, og med hyppige budsjettrevisjoner, at IT-investeringene følger omsetningen nærmest.

Gartner anbefaler at IT-sjefer bruker undersøkelsen til å holde forventningene sine på et realistisk nivå.

Tabellen viser forventet endring i IT-budsjett avhengig av forventet endring i omsetning for virksomheter i seks av de tjue sektorene i Gartners analyse.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.