IT drar opp børsen

Pilene fortsetter å peke oppover i det nye børsåret. Og igjen er det fortrinnsvis IT-aksjene som trekker markedet i positiv retning.

Pilene fortsetter å peke oppover i det nye børsåret. Og igjen er det fortrinnsvis IT-aksjene som trekker markedet i positiv retning.

IT-indeksen steg hele fem prosent etter at selskaper som Fast Search & Transfer ASA, Eltek ASA, Nera ASAog Tandberg Television ASA alle ble pent behandlet av markedet i dag. Fast steg hele 21 prosent uten at selskapet hadde serverte noen spesielle nyheter som skulle tilsi et slikt løft. Også Eltek gikk godt - opp over tolv prosent - og også den tidligere datstorhet Merkantildata ASAhadde positiv utvikling - i dag som i går.

Oslo Børs understreker at januar som regel er en positiv måned for aksjemarkedet, og 2002 har så langt ikke vært noe unntak i så måte.

Foruten IT-indeksen bidro oljerelaterte aksjer (oljeprisen er igjen godt over 20 dollar) til at torsdagens børsoppgang til slutt endte på 1,2 prosent for hovedindeksen, som dermed har steget 1,6 prosent på årets to første handledager.

Totalt ble det omsatt aksjer og grunnfondsbevis på Oslo Børs for vel to milliarder kroner - et moderat nivå.

Også på de mer teknologitunge børsene i Europa (Helsinki, Frankfürt og Stockholm) og USA (Nasdaq) løftet indeksene seg i dag, og bidro dermed til at optimismen blomstret også på Oslo Børs.

Til toppen