IT-ekspertene lot seg lokke av Forsvaret

Tross stramt arbeidsmarked og statslønn, klarte Forsvaret å rekruttere over 100 IT-eksperter.

IT-ekspertene lot seg lokke av Forsvaret

Tross stramt arbeidsmarked og statslønn, klarte Forsvaret å rekruttere over 100 IT-eksperter.

Etter skandalen og medieoppstyret rundt Siemens Business Services (SBS) på kontraktsbrudd, ønsket Forsvaret mer kontroll over IT-oppgavene selv.

SBS driftsavtale på Forsvarets basisplattform (FISBasis) ble avsluttet i desember i fjor, og

avdelingsdirektør Dag Anders Brunstad i Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO), IKT-avdelingen er svært godt fornøyd med at de har klart å ansette over 130 medarbeidere for å ta tilbake virksomheten som var satt bort til SBS.

Overtakelsen av den bortsatte virksomheten ble i praksis gjennomført på seks måneder, som er imponerende i et nærmest støvsuget arbeidsmarked.

Spesielt bra er det med tanke på at Kolsås rent geografisk ligger usentralt til og at staten normalt ikke klarer å konkurrere med lønninger i det private næringsliv.

Over halvparten av de nye medarbeiderne kommer fra SBS. Dette er i hovedsak personell som hadde sin faste arbeidsplass på Kolsås.

- Da Forsvaret lyste ut stillingene for å overta driften selv, valgte de å søke som et team fordi de trivdes godt med å jobbe hos Forsvaret. Dette var en positiv setting for begge parter. Forsvaret fikk personell som kunne jobbene sine og vi kunne bidra med trygge arbeidsplasser til personell som ellers ville blitt permittert fra sin arbeidsgiver, forteller Brunstad.

Han medgir likevel at Forsvaret merker presset på IT-lønningene og taper hele tiden noe personell til privat sektor som har større fleksibilitet i avlønning.

På den annen side er det mange som trekkes til Forsvaret som en spennende arbeidsplass og dårligere lønn kompenseres med gode velferdsordninger og en bra pensjonsordning, hevder Brunstad.

FLO gir seg ikke med 130 nyansatte. Ifølge Brunstand har Forsvaret levert meget bra og vil fremover få enda flere oppgaver som vil kreve nyansettelser.

Beliggenheten har heller ikke bydd på noen problemer, ifølge FLO.

- Kolsås ligger omtrent sju minutters kjøring fra Sandvika og det ser ut til å være akseptabel avstand for mange. De som har størst utfordringer med plasseringen vår ser ut til å være dem som må gjennom Oslo fra øst. For de øvrige er det nok i mange tilfeller bedre løsning en å ta seg inn mot sentrum med de utfordringer det byr på, framholder Brunstad.

Til toppen