BEDRIFTSTEKNOLOGI

IT er vår tids Beatles

Utviklingen innenfor informasjonsteknologien kan best sammenlignes med den gang Beatles lagde Sgt. Pepper. Det mener Ola Frithiofson.

Morten Øverbye
29. mai 1997 - 17:32

Frithiofson er politisk rådgiver i det svenske næringsdepartementet. I en paneldebatt under Stockholm IT Week, sammenlignet han utviklingen innenfor IT med den gang Beatles slapp sine beste plater i hans ungdom.

- Den gang var det helt umulig å forutse hva Beatles ville komme med neste gang, og på samme måte er det i dag med IT-utviklingen, sa han og tok derfor til orde for mindre statlige investeringer i utvikling av informasjonsteknologien.

- Statlige investeringer i IT risikerer å låse utviklingen fast i teknologi som allerede er gammeldags når den er ferdig utviklet, sa han.

Wiktor Sødersten, en debattdeltaker fra Ungdommens IT-råd, var ikke enig.

- Dette er det samme argumentet som å vente med å kjøpe en PC fordi det snart kommer en bedre, sa Sødersten, og etterlyste større statlige investeringer innenfor IT.

Begge debattdeltakerne var enige om at det trengs flere symbolhandlinger fra politikerne innenfor IT. Et eksempel som ble trukket frem, var den tidligere statsminister Carl Bildts brevveksling med Bill Clinton via epost. Bangemann-prisen ble også nevnt som et eksempel på å synliggjøre IT i resten av samfunnet.

Frithiofson kunne dessuten love en rask skattesenkning innenfor tjenesteproduksjon.

- Skattesatsene for personintensiv tjenesteproduksjon er for høy idag, og regjeringen forbereder nå et forslag som vil gjøre tjenester mer attraktive på markedet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.