BEDRIFTSTEKNOLOGI

IT et ikke-tema i Nord-Trøndelag

Konsulentselskapet Asplan Viak retter sterk kritikk mot det offentlige i Nord-Trøndelag for manglende satsing på IT. I en rapport til fylkeskommunen skriver Asplan Viak at den enkelte etat knapt har forsøkt å strukturere informasjon om egen virksomhet, verken for egen eller andres bruk.

Øystein Kvistad
29. des. 1997 - 12:31

I følge Trønder-Avisa skisserer Asplan Viak flere tiltak for å gjøre Nord-Trøndelag fylkeskommune til en pådriver i stedet for en sinke i den totale IT-satsingen i fylket. Blant annet foreslår konsulentselskapet at det etableres et overordnet organ med eget sekretariat for å gjennomføre en samordnet IT-satsing i Nord-Trøndelag.

Rapportens forfatter, Roald Huseth, har et klart inntrykk av at man andre steder har kommet lenger i utviklingen innenfor bruk av IT generelt og Internett spesielt enn det som er tilfelle i Nord-Trøndelag. Unntaket er Levanger kommune som får skryt for sin hjemmeside på Internett.

Huseth mener fylkeskommunen bør gjennomføre en praktisk tilrettelegging av elektronisk kommunikasjon mellom etater på forskjellige forvaltningsnivå i fylket, ikke minst for å bedre informasjonen mellom forvaltningen og publikum. Han foreslår samtidig at det settes i verk et pilotprosjekt for å strukturere informasjon for og fra forvaltningen på regionalt nivå.

Bruk av elektronisk post nevnes spesielt. Asplan Viak mener at en slik IT-satsing krever styring av kompetansen gjennom etterutdanning av offentlige ansatte. Det bør også gjennomføres en samlet vurdering av etterutdanningstilbudet i fylket, heter det i IT-rapporten.

Fylkeskommunen oppfatter ikke Asplan-rapporten som kritikk, men "en synliggjøring av hvilke muligheter som IT gir oss", sier regionutviklingsleder Inge Fornes til Trønder-Avisa.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.