KARRIERE

IT-folk frykter mest for jobbene

En av tre føler seg mindre trygge enn før finanskrisen.

20. apr. 2009 - 09:40

Norske arbeidstakere er generelt svært optimistiske til tross for finanskrisen. Masseoppsigelser og permitteringer i mange utsatte bransjer den siste tiden, ser ikke ut til å skremme det norske folk.

Men unntaket er ansatte i IT, industri og transportsektoren. I overkant av 30 prosent innenfor disse yrkesgruppene føler seg nå mer utrygge på jobben sin. Det viser en fersk arbeidslivsundersøkelse gjennomført for bemanningsselskapet Xtra personell.

Xtra personell har spesialisert seg på utleie av it-eksperter til det profesjonelle markedet og merker nå en kraftig vekst i etterspørselen etter arbeidskraft. Dette er fordi bedrifter fortsatt har behov for hjelp, men tør ikke å ansette fast.

Vikarbyrået som har over 1.200 vikarer i arbeid, er overrasket over det høye antallet utrygge arbeidstakere i it-sektoren.

IT har alltid vært en bransje hvor man blir fort utdatert hvis man ikke evner å fornye kompetansen sin. I forhold til finanskrisen er det nok kanskje om og gjøre å besitte riktig kompetanse, men hvis man gjør det så burde man sitte trygt, sier administrerende direktør Kristian Fæste.

Fæste opplever stor etterspørsel etter folk innen it, særlig innenfor drift, support og utvikling. Per medio april har vikarbyåret over 80 ledige stillinger innenfor it som skal bemannes.

Ikke overraskende er pessimismen størst i privat sektor. Mens 92 prosent av offentlige tilsatte føler seg like trygg eller tryggere i jobbene sine nå, er tilsvarende andel for ansatte i privat sektor kun 70 prosent. Mest optimistiske i privat sektor er arbeidstakere innenfor helse- og omsorgyrkene.

Undersøkelsen som er landsrepresentativ ble gjennomført i uke 11 og

1157 respondenter ble intervjuet over telefon.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.