IT-folk liker seg som vikarer

Xtrapersonell-sjef Kristian Faste håver inn penger på å leie ut hoder til IT-bransjen.

Kristian Fæste, administrerende direktør i Xtra personell
Kristian Fæste, administrerende direktør i Xtra personell (Bilde: Morten Brakestad/lysbordet.no)

Xtrapersonell-sjef Kristian Faste håver inn penger på å leie ut hoder til IT-bransjen.

I et marked som nærmest er støvsuget for arbeidskraft og der IT-folk blir hodehentet til oppdrag, skulle man tro at det var dårlig marked for å leie ut IT-konsulenter.

Men bemanningsselskapet Xtrapersonell erfarer det motsatte.

– Det er nettopp i gode tider mange våger å si opp faste stillinger ettersom det er lett å få jobb andre steder. IT-bransjen er vår største kunde, og opptil 60 prosent av våre totale oppdrag kommer herfra, sier administrerende direktør Kristian Faste til digi.no.

Størsteparten av oppdragene er innen drift og supportoppdrag, men det forekommer også utleie av høy IT-kompetanse som .Net, Java og SAP.

Faste anslår at rundt 25 prosent av vikarene ender opp i faste stillinger ute hos oppdragsgivere.

For IT-bedrifter er det attraktivt å leie inn midlertidig arbeidskraft alt etter når man har prosjekter gående. Det kan også være alt fra å fylle fra fraværshull, bemanne eller lede prosjekter, bemanne IT-avdelinger eller skaffe mer utviklingskapasitet.

– Vi har et nettverk på tusenvis av IT-folk, og er vel nå blant de største på dette området, hevder Faste.

I fjor hadde bemanningsselskapet Xtrapersonell sitt beste år noensinne i 2007. Selskapet omsatte for drøyt 452 millioner og leverte et resultat før skatt på nesten 32 millioner. I løpet av året kjøpte selskapet Bemanningscompagniet.

Bemanningsselskapet hadde en omsetningsvekst på nesten 38 prosent fra 2006, mens resultatet før skatt vokste med 64 prosent i forhold til 2006. Siden 2004 har selskapet mer enn fordoblet omsetningen og firedoblet resultatet.

Det totale markedet for utleie av arbeidskraft vokste i 2007 med 24 prosent sammenlignet med året før. Bransjen totalt utfakturerte totalt 43,7 millioner timer, der IT leder etterfulgt av oppdrag innen administrasjon og helse.

Til toppen