JUSS OG SAMFUNN

IT-Forlaget svarer svensk mobilutfordrer

IT-Forlaget fikk fart på seg da et svensk forlag presenterte planene om å lansere et forbrukerrettet spesialblad for mobiltelefoni i Norge. Nå kommer Reply, et livsstilsblad som skal nå en ung målgruppe og omsette for fire millioner kroner i år 2000.

Herman Berg
30. nov. 1999 - 06:01

Prosjektleder Arve Stølann i IT-Forlaget opplyser til digi.no at de har hatt planer om et slikt papirmagasin en stund:

- Vi hadde diskutert dette i vel et års tid, men prosjektarbeidet ble fortrengt i de daglige rutinene. Det at svenske Mobil kom på markedet, fikk oss absolutt til å reagere kjapt, sier han.

digi.no skrev mot slutten av september i år om de norske planene til Modern Kommunikation Förlag. Forlaget hadde allerede etablert bladet Mobil i Sverige og fått på plass en norsk redaktør som leder for en separat utgivelse i Norge.

Les saken her:
- Vi tror Mobil blir i direkte konkurranse med det vi gir ut. Vi satser imidlertid på at vårt blad er litt mindre teknologisk, mer et livsstilsmagasin, sier Stølann. Han opplyser at de retter seg spesielt mot aldersgruppen 18-35 år, men at det også skal være et blad for alle som er interessert i mobiltelefoni og Internett.


- Mer enn seks av ti nordmenn har nå mobiltelefon. Nå lanseres WAP-telefoner som gjør at du også får tilgang til Internett via mobilen. Reply skal følge denne utviklingen og gi leserne nyttige råd og tips, sier ansvarlig redaktør Arne Joramo i Reply.

Bladet satser på seks utgaver neste år (mot svenskenes ni) og får en løssalgspris på 49 kroner. Første nummer kommer nå på fredag og trykkes i et opplag på 40.000 eksemplarer.

Det vil blant mye forskjellig inneholde nordisk stortest av mobiltelefoner, test av MP3-spillere, en lomme-PC-oversikt, WAP-stoff, en motorsykkeltur til Thailand og en presentasjon av det norske bandet Minus.

Foruten å nå ut til nye målgrupper (Telecom Revy og ITavisen er først og fremst publikasjoner rettet mot næringslivet), kommer det også inn annonsører som ikke er dagligdags i eierselskapet IT-Forlaget. Første nummer blir på 96 sider og trykkes på glanset papir.

Neste år håper forlaget at Reply vil omsette for fire millioner kroner.

Noen nyansettelser blir det ikke snakk om i første omgang, bare bedre utnyttelse av faste frilansere som i dag er knyttet til fagbladet Telecom Revy. Blir det økonomisk gevinst på sikt, åpnes det for nye folk.

- Vi er veldig bevisst på at dette ikke skal gå utover ressursene våre. Derfor blir det en liten kjerne hos oss som får et spesielt fokus på denne jobben, spesielt blant frilanserne. Noen av dem som skriver for Telecom Revy er uansett for mye inne i sjargonger og forkortelser. Gjennom Reply skal vi forsøke å folkeliggjøre endel av denne terminologien, håper Stølann.

Han sier de først og fremst vil benytte yngre folk til å skrive stoffet i Reply og dermed gjøre det lett tilgjengelig, også for folk som i utgangspunktet ikke har mobiltelefon.

Når det gjelder en webutgave, er det meste foreløpig uavklart. Det eneste som er sikkert, er at det blir en Internett-utgave ("Det må vi ha", sier Stølann) og at den kommer til å ligge under ITavisen.

Men, ifølge Stølann, skal ikke stoffet i Reply erstatte mobilstoffet i ITavisen eller Telecom Revy.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.