JUSS OG SAMFUNN

IT-formater splitter de rødgrønne

Formatvalget for tiltredelseserklæringen kan gjenspeile en prinsipiell splittelse hos de rødgrønne.

14. okt. 2005 - 08:29

Informasjons- og kommunikasjonsteknologi spiller ingen stor rolle i tiltredelseserklæringen som den kommende flertallsregjeringen publiserte i går. Moderniseringsdepartementet skal fjernes, BaneTele skal ikke selges, og det skal arbeides for at de siste ni prosent av befolkningen får tilgang til bredbånd til noenlunde samme pris som det store flertallet.

    Les også:

Før valget gikk spesielt SV inn for åpen programvare, åpne dokumentformater og så videre. I Arbeiderpartiet har det dynamiske søskenparet Knut og Karin Yrvin agitert for noe av det samme. Knut er kjent for sitt engasjement for Skolelinux.

Derfor er det oppsiktsvekkende at disse to partiene velger å sende ut tiltredelseserklæringen i hvert sitt format. Arbeiderpartiet velger det proprietære Microsoft-formatet doc, mens SV velger det mer politisk korrekte pdf. Vi minnes at tidligere arbeiderpartistatsråd Grete Faremo i dag arbeider for Microsoft.

Se selv:

Senterpartiet har også valgt doc-formatet.

Ellers kan man merke seg at ordet «standard» brukes overhodet ikke i forbindelse med IKT i tiltredelseserklæringen. Begrepet «åpen programvare» forekommer bare én gang, der det skrives under overskriften «Digital allemannsrett» at regjeringen vil «stimulere næringsutvikling og offentlig bruk av åpen programvare». Formatvalget til Arbeiderpartiet signaliserer at dette kanskje kan tas med en klype salt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.