IT-Fornebu klar for videre utbygging

IT-Fornebu klar for videre utbygging

Det er nå klart for videre utbygging på IT-Fornebu etter at terminalbygget er fylt opp.

I løpet av kort tid vil IT Fornebu stikke spaden i jorda for sitt første nybygg - det såkalte Portalbygget på 26 000 kvadratmeter. Styret i IT Fornebu Eiendom besluttet onsdag å bevilge 250 millioner kroner til bygging av de første 15.000 kvadratmeterne. Nye leietakere vil kunne flytte inn sommeren 2009.

IT-Fornebu slet lenge med å fylle opp dagens kunnskapssenter i det 38.000 kvadratmeter store Terminalbygget. Men nå er det fullt. Over 75 bedrifter og 1000 ansatte har sitt daglige virke i bygget. Nå er alt klart for at IT Fornebu kan vokse.

- Vi går i gang med en stor milepæl for hele prosjektet. Utleieprisene er så gode at investeringen kan forsvares. Slik var det ikke for ett år siden. Vi regner med et nivå på 1800-2000 kroner per kvadratmeteren, sier markedssjef Kjetil Krutnes i IT Fornebu Eiendom.

Portalbygget vil profilerer kunnskapssenteret med spennende arkitektur. Bygget blir unikt i norsk sammenheng, men sine bærende fasader og mellomliggende sjakter som gjør kontorarealene effektive og fleksible helt uten søyler og vertikale gjennomføringer. Det blir seks etasjer høyt. Bygget består av fire blokker. Alle med sjøutsikt fra toppetasjene. I tillegg kommer selve den oransje HUB’en som skal lede folk inn i hjertet av IT Fornebu fra veien. En bro vil binde sammen Portalbygget med Terminalbygget.

– Dette blir også det første nye ordinære utleiebygget på Fornebu. Både Telenors, Norske Skog og Aker Kværners nye hovedkontor er jo bygg som er ført opp som følge av at en stor gigant ønsker seg et nytt hovedkvarter. Portalbygget blir et helt nytt næringsbygg for leietakere innenfor kunnskapsbaserte næringer, påpeker Krutnes.

Reguleringsplanen er godkjent og byggetilltatelse er gitt. Første entreprise er allerede satt i bestilling. Entreprenør Marthinsen & Buholt får æren av å starte prosjektet med arbeider i grunnen. Første spadestikk blir i midten av mars.

Til toppen