RESULTATERFINANS

IT Fornebu skal på børs

Utsikter til stor fortjeneste for både private eiere og SIVA.

28. mars 2011 - 07:56

Oslo (NTB): Eierne av IT Fornebu kan se fram til en pen fortjeneste når selskapet tas på børs.

Det som skulle blitt Norges svar på Silicon Valley, blir i stedet et børsnotert eiendomsselskap med navnet IT Fornebu Properties, skriver Finansavisen.

Styreleder Jan Fredrik Trondsen i IT Fornebu bekrefter overfor avisa at selskapet skal på børs. Det vil trolig skje i løpet av 2011.

IT Fornebu ble i sin tid frontet som et nasjonalt kunnskaps- og IT-senter. Tomtene ble kjøpt av staten uten budrunde i 2001, og prosjektet fikk i tillegg offentlig støtte via det statlige Selskapet for industrivekst (SIVA).

Etter det Finansavisen erfarer vil prisingen av IT Fornebu Properties ligge mellom 1,8 og 2 milliarder kroner.

Det betyr at de private eierne kan se fram til en gevinst på om lag 500 millioner kroner, mens SIVA trolig vil tjene rundt 200 millioner kroner på børsnoteringen.

I dag er det planer om blant annet Statoil-kontorer, et hotell og en marina på Fornebu. Finansavisen skriver at drømmen om et norsk Silicon Valley aldri ble virkelighet, men IT Fornebu Properties' sjef Erik Løfsnes er ikke enig.

Han viser til at en rekke kunnskapsbedrifter har kontorer på de eksklusive tomtene og mener IT Fornebu har levert i tråd med eiernes intensjoner. (©NTB)

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.