IT-forskningen i Oslo er Nordens beste

En global ranking plasserer Universitetet i Oslo foran København og Uppsala.

IT-forskningen i Oslo er Nordens beste

En global ranking plasserer Universitetet i Oslo foran København og Uppsala.

Ifølge Uniforum, nettavisen til Universitetet i Oslo, har Universitetet i Oslo Nordens beste IT-forskning.

Artikkelen viser til den nyeste utgaven av listen Academic Ranking of World Universities in Computer Science, etablert av Shanghai Jiao Tong University i Kina.

Best i verden innen IT-forskning, ifølge denne listen, er Stanford University, fattige 1,3 poeng (etter en skala fra 1 til 100) foran Massachusetts Institute of Technology. Man må ned til 8. plass for å finne det første ikke-amerikanske universitetet, University of Toronto i Canada.

To israelske universiteter, Weizmann Institute of Science og Technion-Israel Institute of Technology, på henholdsvis 13. og 17. plass, kommer foran det beste europeiske universitetet, britiske University of Oxford på 18. plass. Da er man allerede kommet under 60 poeng.

Med sine 44,4 poeng er Universitetet i Oslo best i Norden, på 7. plass i Europa, og på 49. plass internasjonalt, sammen med tyske Polyteknisk universitet i München og italienske Polyteknisk universitet i Torino.

– Dette er fantastisk og viser at me er på rett veg. IT-forskinga i München og Torino har høg prestisje, så det er utruleg å få den same plasseringa som dei. I dag har me ikkje ressursar nok til å nå opp til dei aller beste i Europa, som til dømes universiteta i Oxford og Cambridge. Dei lever på eit heilt anna ressursnivå, sier leder for Institutt for Informatikk i Oslo, Morten Dæhlen, til Uniforum.

Han legger til at innflyttingen i det nye informatikkbygget neste år kan gi anledning til å klatre oppover på lista.

Av de øvrige nordiske universitetene er bare to med på lista: Københavns Universitet er plassert på 52. til 75. plass, Uppsala universitet på 76. til 100. plass.

    Les også:

Til toppen